Adoptie procedure

Adoptieprocedure katten

Je komt bij ons naar al onze geweldige en leuke katten kijken, wat fijn!
Het zijn er meestal veel en wat zijn ze allemaal verschillend en bijzonder. Wij vinden het erg belangrijk dat je de tijd neemt om je nieuwe harige huisgenoot uit te zoeken en te leren kennen. Er zullen er vast een paar zijn die er uitspringen, met ieder hun plussen en eventuele minnen. Daarom gaat de kat niet direct met je mee naar huis maar vragen wij je om er een nachtje over te slapen. Of meerdere nachtjes. Ook vinden wij het een uitstekend idee als je gewoon nog een keer komt kijken voordat de knoop wordt doorgehakt. Dan ga je met de juiste kat naar huis en is de kans op teleurstellingen zo klein mogelijk.
Bent je zeker van je keuze? Dan geven wij je met alle plezier tips en informatie om de introductie thuis zo goed mogelijk te laten verlopen.

De kat die je krijgt is in principe gezond, eventuele problemen worden van tevoren verteld.  De kat is ontwormd, ontvlooid, ingeënt en gechipt. Volwassen katten zijn altijd al geholpen, bij kittens is de sterilisatie of castratie binnen een jaar bij onze dierenarts bij de prijs inbegrepen. Indien je de kat bij je eigen dierenarts laat helpen, vergoeden wij slechts een gedeelte van die kosten. Vraag ons in dat geval vooraf om meer informatie.


Adoptieprocedure honden

Als je een leuke hond hebt gevonden wil je die natuurlijk zo snel mogelijk mee naar huis nemen. Zeker bij honden geldt dat het een traumatische ervaring voor de baas en vooral voor de hond kan zijn als thuis blijkt dat de eerste verliefdheid niet doorzet naar de grote liefde.

Daarom hanteren wij de volgende procedure:

De hond die je krijgt is in principe gezond, eventuele problemen worden je van tevoren verteld. De hond is ontwormd, ontvlooid, ingeënt en gechipt. De honden worden niet standaard gesteriliseerd of gecastreerd.