Adoptieprocedure honden

Als je een leuke hond hebt gevonden wil je die natuurlijk zo snel mogelijk mee naar huis nemen. Zeker bij honden geldt dat het een traumatische ervaring voor de baas en vooral voor de hond kan zijn als thuis blijkt dat de eerste verliefdheid niet doorzet naar de grote liefde.

Daarom hanteren wij de volgende procedure:

  • Je kunt eventueel een reservering maken voor de hond, nadat je kennis gemaakt hebt.
  • We vragen je om minimaal drie keer met de hond in het bos direct achter ons asiel te gaan wandelen. In het bos, na een wandeling van een half uur, kan de hond zich immers veel beter als zichzelf gedragen, dan in de drukte van het asiel.
  • Houd er rekening mee dat wij alleen de hond meegeven als je een geldig legitimatiebewijs kunt tonen.
  • Wanneer je keuze na drie keer wandelen nog steeds vast staat, volgt er een zogenaamd intake-gesprek. Dit gesprek kan zowel bij jou thuis als op het asiel plaatsvinden. Tijdens dit gesprek krijg je voorlichting over honden in het algemeen, en de specifieke zaken betreffende de hond in je woonsituatie. De bedoeling is dat zowel het Dierentehuis als de nieuwe eigenaar overtuigd zijn dat de nieuwe hond-baas combinatie gaat slagen.
  • Er wordt een afspraak gemaakt over wanneer de hond kan worden gehaald. Jij zorgt voor een goede halsband en riem en komt de hond ophalen.
  • Als nazorg kan het voorkomen dat wij nogmaals een huisbezoek brengen.

De hond die je krijgt is in principe gezond, eventuele problemen worden je van tevoren verteld. De hond is ontwormd, ontvlooid, inge├źnt en gechipt. De honden worden niet standaard gesteriliseerd of gecastreerd