Berichten

Geen open dag dit jaar

29-09-2018

Door te weinig mankracht is het dit jaar niet gelukt om een open dag te organiseren rond dierendag. Ook de hondenpuzzeltocht is even vooruit geschoven. Mocht men een kijkje willen nemen achter de schermen, neem dan contact met ons op, misschien dat we op een andere dag een rondleiding kunnen inplannen. De rondleiding zal u niet in direct contact brengen met de dieren, zij kunnen dit als zeer stressvol ervaren. Maar u krijgt wel een idee over wat we zowel doen en hoe ze gehuisvest worden. Hopelijk tot ziens.


Met de hand gemaakte sieraden voor onze asieldieren

31-07-2018

Speciaal voor ons ontworpen; oorbellen, hangers en knopjes, met pootjes of ons logo, nu ook handgevlochten armbandjes. De opbrengsten gaan naar onze dieren. Ze zijn te bewonderen bij onze balie of op de website; http://www.zilverengoudsmederij.nl/Home/


Donatie van bedrijvenpark Seyst

21-06-2018

Bedrijvenpark Seyst heeft een rally georganiseerd waarvan de opbrengst aan ons asiel is gedoneerd. Onze voorzitster van het bestuur heeft de cheque in ontvanst mogen nemen. We zijn allen dankbaar voor dit geweldige initiatief!


Honden entertainers gezocht.

02-05-2018

Dag lieve dierenvrienden, Altijd al een vaste middag in de week willen spenderen aan het entertainen van honden? Dat kan bij ons :D Wij zoeken vrijwilligers die zich willen inzetten om het de honden naar hun zin te maken tijdens hun verblijf bij ons. Dit betekent dat je pensionhonden gezelschap houdt, honden op de wei zet, eventueel een balletje gooit en als zij daarvan bijkomen, de kennel schoonmaakt. Wat krijg je ervoor terug? Een full body work out, in de zomer, hebben wij zwembadjes voor de honden, maar daar kun je zelf ook wel even in afkoelen ;). Je krijgt heel veel harige vrienden, maar ook de mensen zijn niet onaardig. Koffie, thee of limo horen er ook bij. Zie je jezelf wel als hondenentertainer? Neem dan even contact op voor een kennismaking. De tijden zijn van 13.00 tot 16.00, om 16.00 beginnen we met voeren, dan ben je nog steeds hartstikke welkom. Hopelijk tot snel!


Weer helemaal volgeboekt aankomende zomervakantie!

24-04-2018

Voor de honden zitten wij vol van 19 juli t/m 13 augustus. Voor de katten zitten wij vol van 26 juli t/m 11 augustus. Ook de periodes daarom heen zitten al aardig vol, dus wees op tijd met reserveren.


Regel uw nalatenschap op tijd.

29-03-2018

Wij krijgen de laatste tijd steeds vaker dieren binnen waarvan het baasje is overleden. Zij zijn natuurlijk hartstikke welkom bij ons. Niets is zo erg als afscheid te moeten nemen van een dierbare. Maar om dan ook nog de keus te moeten maken om de dieren naar een asiel te brengen, omdat niet aan ze gedacht is tijdens het opstellen van het testament, gaat niet in je koude kleren zitten. Wij weten dat je er niet aan moet denken dat er iets met jezelf gebeurt, maar denk dan in ieder geval aan je nabestaanden, zowel mens als dier. We hebben informatie over nalatenschap en ook over hoe uw dier bij ons onder te brengen na overlijden. Dit kunt u opvragen of ophalen.


Tuinmannen bedankt!

15-03-2018

Onze eerste tuinklusdag was een feit! Omdat er bergen werk verzet moet worden zijn we nog lang niet klaar, maar het verschil is al goed zichtbaar! Heren: Dirk, Rein en Ronald ontzettend bedankt! Mochten er meer mensen de handjes uit de mouwen willen steken in de tuin? Geef je dan op via ons mail adres; dierentehuiszeist@gmail.com


Cheque

16-12-2017

Vanmorgen hebben wij een cheque ontvangen van 500,- van Glaszetbedrijf van Hasselt! Hier zijn wij superblij mee!!


Pets place Driebergen helpt Dierentehuis Zeist

25-11-2017

De gehele maand December zal Pets place Driebergen zijn best doen om spullen voor ons asiel te verzamelen. Zij hebben een fantastische actie bedacht om zowel de klanten en onze dieren blij te maken. Bij inlevering van gebruikte, maar nog bruikbare artikelen, krijgt de klant korting op een vergelijkbaar product dat zij hebben gedoneerd. Op deze manier hopen we kussens, krabmeubelen, halsbanden, riemen, etc te verzamelen.


Koen en Roos hebben bij ons gedate :D

21-11-2017

Koen en Roos hebben met jan door het bos gestruind en daarna nog met katten geknuffeld, daar hebben zij een leuk filmpje van gemaakt.


Afstand doen van je hond

17-10-2017

Dagelijks krijgen wij telefoontjes van eigenaren die om wat voor reden afstand moeten doen van hun dier. Wij zijn ontzettend blij dat ze ons benaderen.
Helaas kunnen we de meesten niet direct helpen. Wij zitten met de honden hier, die niet allemaal even makkelijk zijn met andere honden, daardoor kunnen we niet alle kennels gebruiken.
Vandaar dat we honden op de afstandswachtlijst moeten zetten, zodra er dan een plekje is, kan de hond komen. Onze gedragstherapeut belt alle honden op om de wachttijd zo prettig mogelijk te laten verlopen en zo hebben wij een beetje een beeld van de hond voordat deze kan komen.
Dus als u afstand wilt doen van uw hond, neem contact op, we helpen u graag al kan het misschien niet meteen met een plaatsje bij ons.Opbrengst collecte Wereld Dierendag niet voor DTZ

26-09-2017

Opbrengst collecte Wereld Dierendag niet voor Dierentehuis Zeist en Omstreken

Austerlitz, 26 september 2017

In de week rondom Wereld Dierendag start traditiegetrouw de collecte voor de (asiel)dieren.
In bijna alle gemeenten mag alleen de Dierenbescherming in die week collecteren. Ook in Zeist e.o. zal de Dierenbescherming vanaf zondag 1 oktober starten met de collecte.

Veel mensen denken dat ons Dierentehuis onderdeel is van de Dierenbescherming en dus deelt in deze opbrengsten, maar dat is niet het geval. Van de opgehaalde gelden komt niets bij Dierentehuis Zeist e.o. terecht, terwijl wij aanvullende steun erg goed kunnen gebruiken.

Als u ons specifiek wilt steunen, kunt u:

1. rechtstreeks een financiƫle bijdrage aan Dierentehuis Zeist e.o. overmaken, ons rekeningnummer is NL46 INGB 0000 5858 48

2. u opgeven voor vrijwilligerswerk binnen ons Dierentehuis.
Meer informatie dierentehuiszeist@gmail.com


Onverwachte drukte in het hondenpension

21-09-2017

Onze zomerdrukte loopt al enige tijd door. Hierdoor zijn wij zo nu en dan volgeboekt in voornamelijk de weekeindes. We zitten sowieso vol van 21 september t/m 24 september. In de herfstvakantie gaat het ook al hard. Wees dus op tijd met boeken!


Vrijwilligers markt 30 september

05-09-2017

30 september staan wij als asiel op de Vrijwilligersmarkt van de gemeente Zeist. Komen jullie ook naar de vrijwilligersmarkt?


bonuspunten van zooplus

02-09-2017

Wat zijn we verwend!!! Zooplus.nl had ons uitgekozen als goede doel waar jullie bonuspunten naar toe konden gaan. Doos na doos kwam binnen, ze waren bijna niet te tillen, zo zwaar/vol. We hebben een deel uitgepakt om aan jullie te laten zien, maar dit is nog niet eens de helft! We willen iedereen bedanken die zijn/haar bonuspunten aan ons heeft gedoneerd en natuurlijk Zooplus.nl voor het organiseren en samenstellen van de leuke spullen.


Speurtocht baas en hond 8 oktober

23-08-2017

Kom 8 oktober met je hond naar onze leuke speurtocht. De route zal afwisselend zijn met onderweg puzzels, spelletjes en oefeningen om samen met je trouwe viervoeter te doen. Na afloop ontvang je een kleine goodiebag en onderweg is er natuurlijk een plek om op adem te komen. Entree is 7,50 euro voor 2 baasjes met hun hond, extra gezinsleden/vrienden/buren/kennissen betalen 1,- euro p.p erbij. Mocht u mee willen doen maar heeft u geen eigen hond? Onze asielhonden zullen in de ochtend het parcours testen, er is beperkt plek om mee te liften met een wandelaar en een asielhond. De kosten zijn dan 5,- euro. Alle opbrengsten gaan natuurlijk naar het asiel. Voor meer informatie of om op te geven, kunt u mailen naar evenementdtz@gmail.com.