Berichten

Cheque

16-12-2017

Vanmorgen hebben wij een cheque ontvangen van 500,- van Glaszetbedrijf van Hasselt! Hier zijn wij superblij mee!!


Pets place Driebergen helpt Dierentehuis Zeist

25-11-2017

De gehele maand December zal Pets place Driebergen zijn best doen om spullen voor ons asiel te verzamelen. Zij hebben een fantastische actie bedacht om zowel de klanten en onze dieren blij te maken. Bij inlevering van gebruikte, maar nog bruikbare artikelen, krijgt de klant korting op een vergelijkbaar product dat zij hebben gedoneerd. Op deze manier hopen we kussens, krabmeubelen, halsbanden, riemen, etc te verzamelen.


Koen en Roos hebben bij ons gedate :D

21-11-2017

Koen en Roos hebben met jan door het bos gestruind en daarna nog met katten geknuffeld, daar hebben zij een leuk filmpje van gemaakt.


Afstand doen van je hond

17-10-2017

Dagelijks krijgen wij telefoontjes van eigenaren die om wat voor reden afstand moeten doen van hun dier. Wij zijn ontzettend blij dat ze ons benaderen.
Helaas kunnen we de meeste niet direct helpen. Wij zitten met de honden hier, die niet allemaal even makkelijk zijn met andere honden, daardoor kunnen we niet alle kennels gebruiken.
Vandaar dat we honden op de afstandswachtlijst moeten zetten, zodra er dan een plekje is, kan de hond komen. Onze gedragstherapeut belt alle honden op om de wachttijd zo prettig mogelijk te laten verlopen en zo hebben wij een beetje een beeld van de hond voordat de hond kan komen.
Dus als u afstand wilt doen van uw hond, neem contact op, we helpen je graag al kan het misschien niet meteen met een plaatsje bij ons.Opbrengst collecte Wereld Dierendag niet voor DTZ

26-09-2017

Opbrengst collecte Wereld Dierendag niet voor Dierentehuis Zeist en Omstreken

Austerlitz, 26 september 2017

In de week rondom Wereld Dierendag start traditiegetrouw de collecte voor de (asiel)dieren.
In bijna alle gemeenten mag alleen de Dierenbescherming in die week collecteren. Ook in Zeist e.o. zal de Dierenbescherming vanaf zondag 1 oktober starten met de collecte.

Veel mensen denken dat ons Dierentehuis onderdeel is van de Dierenbescherming en dus deelt in deze opbrengsten, maar dat is niet het geval. Van de opgehaalde gelden komt niets bij Dierentehuis Zeist e.o. terecht, terwijl wij aanvullende steun erg goed kunnen gebruiken.

Als u ons specifiek wilt steunen, kunt u:

1. rechtstreeks een financiƫle bijdrage aan Dierentehuis Zeist e.o. overmaken, ons rekeningnummer is NL46 INGB 0000 5858 48

2. u opgeven voor vrijwilligerswerk binnen ons Dierentehuis.
Meer informatie dierentehuiszeist@gmail.com


Onverwachte drukte in het hondenpension

21-09-2017

Onze zomerdrukte loopt al enige tijd door. Hierdoor zijn wij zo nu en dan volgeboekt in voornamelijk de weekeindes. We zitten sowieso vol van 21 september t/m 24 september. In de herfstvakantie gaat het ook al hard. Wees dus op tijd met boeken!


Vrijwilligers markt 30 september

05-09-2017

30 september staan wij als asiel op de Vrijwilligersmarkt van de gemeente Zeist. Komen jullie ook naar de vrijwilligersmarkt?


bonuspunten van zooplus

02-09-2017

Wat zijn we verwend!!! zooplus.nl had ons uitgekozen als goede doel waar jullie bonuspunten naar toe konden gaan. Doos na doos kwam binnen, ze waren bijna niet te tillen, zo zwaar/vol. We hebben een deel uitgepkat om aan jullie te laten zien, maar dit is nog niet eens de helft! We willen iedereen bedanken die zijn bonuspunten aan ons heeft gedoneerd en natuurlijk zooplus.nl voor het organiseren en samenstellen van de leuke spullen.


Speurtocht baas en hond 8 oktober

23-08-2017

Kom 8 oktober met je hond naar onze leuke speurtocht. De route zal afwisselend zijn met onderweg puzzels, spelletjes en oefeningen om samen met je trouwe viervoeter te doen. Na afloop ontvang je een kleine goodiebag en onderweg is er natuurlijk een plek om op adem te komen. Entree is 7,50 euro voor 2 baasjes met hun hond, extra gezinsleden/vrienden/buren/kennissen betalen 1,- euro p.p erbij. Mocht u mee willen doen maar heeft u geen eigen hond? Onze asielhonden zullen in de ochtend het parcours testen, er is beperkt plek om mee te liften met een wandelaar en een asielhond. De kosten zijn dan 5,- euro. Alle opbrengsten gaan natuurlijk naar het asiel. Voor meer informatie of om op te geven, kunt u mailen naar evenementdtz@gmail.com.


Waar blijven die enthousiate vrijwilligers?

15-07-2017

Nu het hoogseizoen is aangeboken kunnen we nog goed extra hulp gebruiken! Kijk op onze site naar het aanmeldingsformulier voor vrijwilliger om u aan te melden.


Gespaarde handdoeken

14-07-2017

Etos en de mensen uit de Bilt heel erg bedankt! Wij en de katten ziijn super blij met de spaarde handdoeken.


katertjes

10-07-2017

Waar blijven de aanmeldingen van mensen die op zoek zijn naar een mannelijk kittentje?


Begin van het kittenseizoen

01-06-2017

Langzaamaan begint het kittenseizoen vormen aan te nemen. De eerste moederpoezen zijn al bevallen bij de opvanggezinnen en we hebben ook al een aantal moederpoezen met kittens binnen gekregen.


Al onze kittens groeien op in een huiselijke omgeving bij een pleeggezin, samen met moeder, maar soms hebben we ook verweesde kittens. Zo leren de pleeggezinnen de katten goed kennen en wennen ze aan het "normale" leven. Ook groeien sommige kittens op met kinderen en of andere huisdieren. Zo weten we algauw wat voor soort huis en mensen zij nodig hebben.

Om deze match goed te kunnen maken, werken wij met een kittenwachtlijst. Mensen die op zoek zijn naar een kitten kunnen deze helemaal invullen zodat we een goed beeld krijgen wat zij in hun nieuwe huisgenoot zoeken.

Wanneer de kittens bijna klaar zijn voor plaatsing gaan wij samen met het pleeggezin kijken wel mensen kennis mogen maken met hun pleegkittens, deze "kandidaten" worden thuis uitgenodigd om te kijken of het klikt. Als het klikt, wordt de kitten gereserveerd. Vervolgens krijgt de kitten zijn of haar eerste enting als zij rond de 8 weken oud zijn. Met 9 weken mag de kitten (als alles goed is gegaan) naar huis. (let op, leeftijden van plaatsing kunnen per dier verschillen)

Kittens die bij ons vandaan komen zijn ingeent, ontwormd, ontvlooid en gechipt. Ook krijgt u een tegoed voor sterilisatie of castratie bij DAP Dijkshoorn. Eventuele mankementen worden natuurlijk besproken.
Bent u op zoek naar een kitten en spreekt onze manier van plaatsing u aan? Vul dan op deze site het kittenformulier in.

Als u nog op vakantie gaat deze zomer, houdt dan rekening met uw mogelijk nieuwe aanwinst, veel pensions zitten al vol deze zomer en vaak zijn de kittens te jong voor een pension.


Het hoogseizoen is begonnen.

06-05-2017

Wij zijn deze zomervakantie volgeboekt voor zowel hond als kat.
Voor de honden zitten wij vol van 14 juli t/m 12 augustus. voorde katten is dit vanaf 22 juli t/m 16 augustus.
Daarna is de drukte nog niet voorbij, dus wilt u gebruik maken van ons pension, wees dan op tijd.


Baasje voor Pien

18-04-2017

Wij zijn nog steeds DRINGEND op zoek naar het gouden mandje voor onze suikerpatiƫnt Pien. We merken dat Pien wat depressief wordt van de lange tijd die ze bij ons doorbrengt. Als ze haar nieuwe thuis heeft zal ze vast enorm opknappen. Wie o wie komt haar adopteren?